Олимп - Митикас 2917 м.н.в

Летно искачување на Олимп,26 август 2010, за мене прво, за Емилија и Боге...некое. Интересно доживување, спиење највисоко до сега, во дом на 2700м.н.в. Пешачење по многу убава патека, со прекрасна глетка, отворање пред нас на Долината на музите, одличен тајминг. 

Освоен е врвот од тројцата, 100%-на реализација. Карпести последни 200 метри, многу внимавање и големо задоволство. 

Искра

Sky Bet by bettingy.com

За нас

Logo Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со млади членови, и создавање на комплетно планинарски образовани членови. Структурата на членови е различна, од искусни алпинисти и планинари до млади членови со мало искуство. Наш најистакнат член е... Повеќе