Аконкагва 2010

Два члена на нашето друштво, Глигор Делев и Слободан Делев, го искачија врвот Аконкагва 6 960 мнв. Тоа е највисокиот врв на Андите и највисок врв надвор од Азија, а се наоѓа во јужна Америка, во Аргентина, на граница со Чиле. 

Подготовките, качувањетпо и тренирањето се одвиваа два месеци на повеќе локации меѓу кои и Huayna Potosi, за која можете да погледнете фотографии. Искачувањето се случи на 3 јануари 2010 година. 

Македонското знаме се развиори на врвот.

Sky Bet by bettingy.com

За нас

Logo Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со млади членови, и создавање на комплетно планинарски образовани членови. Структурата на членови е различна, од искусни алпинисти и планинари до млади членови со мало искуство. Наш најистакнат член е... Повеќе