Љуботен, јануари 2010

Почитувани другари, планинари и планинарки. Љуботен како алтернатива за едно убаво искачување одсекогаш постои. Така испадна и овој викенд. Во деновите 16 и 17.01.2010 години по едно трауматично пребројување на пријавени луѓе и коли, група од 14 ентузијасти со 4 коли тргна кон Старо Село, традиционално појдовна точка кон домот и врвот Љуботен. 

Аконкагва 2010

Два члена на нашето друштво, Глигор Делев и Слободан Делев, го искачија врвот Аконкагва 6 960 мнв. Тоа е највисокиот врв на Андите и највисок врв надвор од Азија, а се наоѓа во јужна Америка, во Аргентина, на граница со Чиле. 

Sky Bet by bettingy.com

За нас

Logo Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со млади членови, и создавање на комплетно планинарски образовани членови. Структурата на членови е различна, од искусни алпинисти и планинари до млади членови со мало искуство. Наш најистакнат член е... Повеќе