Караџица - Солунска глава 21-22.05.2011

На 21 и 22 мај 2011 година, група од 14 планинари од КПС "Македон" изведовме дводневна планинарска акција. Акцијата беше поделена на два дела, едниот дел беше одење до планинарско дом Караџица, а другиот дел до Солунска глава.

Во саботата (21.05.2011) во 17 часот, од паркингот пред железничката станица во Скопје, со комбе се упативме до Преслап, од каде што продолживме до домот Караџица. Другиот ден, со старт во 04:00 часот, се изведе вториот дел од акцијата односно искачувањето на Солунска глава. Искачувањето на врвот го изведоа Дуле и Дејан, а остатокот од групата ги извршуваше неопходните подготовки за престојната традиционална планинарска забава на Бегово поле.

Марија & Дејан

Дуле

Sky Bet by bettingy.com

За нас

Logo Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со млади членови, и создавање на комплетно планинарски образовани членови. Структурата на членови е различна, од искусни алпинисти и планинари до млади членови со мало искуство. Наш најистакнат член е... Повеќе