Богородица, Св.Спас, Св.Недела и погоре на Матка

Шест члена група дополнета од две кучиња под иницијатива, организација и водство на Бојан, во саботата, 17.03.2012 бевме „од другата страна“ на Матка. Тоа е десниот дел, од кај трите цркви, што нагоре се продолжува кон портите на стрелиштето Јасен, па уште понагоре кон сртот на Сува Гора со повеќе безимени врвчиња.

Чеплес - Солунска Глава

Во текот на викендот 18 - 19.02.2012 год. се изведе планинарската акција Чеплес - Солунска Глава. Учесници – Атанас Стојковски, Весна Ивановска, Фросина Ивановска, Александар Кирковски, Диме, Дејан Битола – Водич на акцијата, Тања Пенева, Оле, Анѓелина – Лина, Влатче, Дарко Јаневски, Петар Ивановски, Душко Христов, Маријан – Макси и Николчо Петров.

Триглав 2864м (16-18.03.2012)

Идејата за зимско искачување на Триглав (2864 мнв) произлезе уште минатото лето за време на искачувањата на Алпите, а се интензивираше кога пристигна зимата. Водич на искачувањето беше договорено да биде Андреј, кој веќе имаше претходни зимски искуства на словенечките алпи. Чекавме само уште поволни временски услови, а тоа се случи ...

Љуботен 2499м (29.01.2012)

Временската прогноза за последниот викенд од јануари не беше поволна, а исто така и состојбата со обилната снежна покривка. Токму поради тоа интересот за искачување на Љуботен беше многу мал, односно имаше само тројца пријавени.

Sky Bet by bettingy.com

За нас

Logo Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со млади членови, и создавање на комплетно планинарски образовани членови. Структурата на членови е различна, од искусни алпинисти и планинари до млади членови со мало искуство. Наш најистакнат член е... Повеќе