Спиење во домот на Водно? Одлична идеја...

Безброј пати сме биле на нашето Водно, а ниеднаш не сме ноќевале во домот. Ова беше заеднички заклучок на редовниот состанок на клубот. Бидејќи временската прогноза за викендот кој следеше не беше нималку поволна, не ни требаше многу за да се одлучиме. Немаше ни потреба од подетално договарање, веднаш се направи списокот со заинтересираните.

Зимски тренинг 27.01.2013

Според претходно договорениот план и програма, викендов направивме тренинг на падините на Шапка, поточно на антените. На овој тренинг учествуваа четворица членови на клубот: Дејан, Алек, Диме и Петар. Се вежбаше одење во наврска, чворови, правење на сидриште, обезбедување, абзал...

Тренинг на Шапка, 02.02.2013

Во саботата беше изведена еднодневна акција на Попова Шапка, во петчлен состав: Алек, Аце, Петар, Дејан и Диме. На истата беше ставен акцент на вежбање на зимски техники.

Sky Bet by bettingy.com

За нас

Logo Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со млади членови, и создавање на комплетно планинарски образовани членови. Структурата на членови е различна, од искусни алпинисти и планинари до млади членови со мало искуство. Наш најистакнат член е... Повеќе