По трасата на Илинденците

Веќе некоја година желба ми беше да изодам некоја долга трансверзала, патека која не е класична тура на искачување некој врв и враќање назад, туку продолжува понатаму.

Токму оваа година сосема случајно решив да се придружам на планинарите кои секоја година традиционално ја одат Илинденската трансверзала од Скопје до Охрид.

Роденденска акција Кожле - Карабуниште (10.04.2016)

Клубот Македон си го дочека и својот 8-ми роденден, па по тој повод беше организирана акцијата Кожле - Карабуниште, како традиционална акција која се оди секоја година, бидејќи на оваа акција пред 8 години беше зачната идејата за Македон.

Стефани и Митикас во зима - 2 во 1 (13.01.2016)

На 13.01.2016 година двајца членови на ПК Македон, Александар Кирковски и Дејан Тодевски, ги искористија поволните услови и малата количина на снег за да реализираат несекојдневен потфат за овој период од годината - еднодневна акција со искачување на врвовите Митикас (2918 м) и Стефани (2909 м) на планината Олимп.

Sky Bet by bettingy.com

За нас

Logo Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со млади членови, и создавање на комплетно планинарски образовани членови. Структурата на членови е различна, од искусни алпинисти и планинари до млади членови со мало искуство. Наш најистакнат член е... Повеќе