КМТ 65к од моја перспектива - Александар Кирковски

На почетокот на мојот извештај збор-два за “Козјак Треил“ 65 km, 3000 D+

Оваа патека претставува една од култните на Крали Марко Треилс, а оваа година се одржуваше по третпат (претходно 2014 и 2015). Трасата минува од Прилеп преку Трескавец, Прилепско езеро, Плетвар и врв Козјак, с.Крстец, ман.Присад, назад до езеро, Трескавец и Прилеп. Околу 15-16 км се широк макадам пат, 2-3 км асфалт, а останатото треил патеки од кои некои по навистина технички каменест терен. Во минатите изданија главниот збор го имаше Жикица Ивановски со второ место во 2014 и победа и рекорд на патеката (7ч 35м) во 2015 година, а одлични резултати постигнуваа и Константин Атанасов (7ч 53м), Махмут Јавуз (7ч 59м), Јовица Јованчев (7ч 57м), Александар Симјаноски (8ч 05м)...

Sky Bet by bettingy.com

За нас

Logo Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со млади членови, и создавање на комплетно планинарски образовани членови. Структурата на членови е различна, од искусни алпинисти и планинари до млади членови со мало искуство. Наш најистакнат член е... Повеќе