Што да се види?

Бабунски водопад

Под карпестиот дел на Солунска глава, местото наречено бабина дупка, извира реката Бабуна, а на 100тина метри подолу од изворите на Бабуна се наоѓа Бабунски водопад. При посета на планината Јакупица неибежен дел е да се посети овој водопад кој ќе ве остави без здив.

Бегово поле

На северната страна од Солунска глава на надморска висина од 2000 метри е распространето Бегово поле. Тоа претставува едно од најголемите пасишта на планината Јакупица.

Sky Bet by bettingy.com

За нас

Logo Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со млади членови, и создавање на комплетно планинарски образовани членови. Структурата на членови е различна, од искусни алпинисти и планинари до млади членови со мало искуство. Наш најистакнат член е... Повеќе