Курс за Прва медицинска помош

12.06.2008

Во рамките на активностите за едукација, осум (тројца од нив членови и на Планинската спасителна служба при Црвен крст на Скопје) членови на КПС „Македон“ во периодот 09-12.06.2008 год. го посетуваа и успешно го завршија Курсот за Прва медицинска помош „Спасител 08“ во Центарот за медицинска обука при Војната болница во Скопје.

Благодарност до Министерството за Одбрана на РМ и инструкторите во Центарот за професионално извршената обука.

Назад кон извештаите
  • Scout Nomad Mobility Garmin Intersport Step Marketi Stop&Go