Аконкагва 2010

03.01.2010

Два члена на нашето друштво, Глигор Делев и Слободан Делев, го искачија врвот Аконкагва 6 960 мнв. Тоа е највисокиот врв на Андите и највисок врв надвор од Азија, а се наоѓа во јужна Америка, во Аргентина, на граница со Чиле.

Подготовките, качувањетпо и тренирањето се одвиваа два месеци на повеќе локации меѓу кои и Huayna Potosi, за која можете да погледнете фотографии. Искачувањето се случи на 3 јануари 2010 година.

Македонското знаме се развиори на врвот.

Назад кон извештаите
  • Scout Nomad Mobility Garmin Intersport Step Marketi Stop&Go