Кожле – Карабуниште

11.04.2010

Прекрасен ден, недела 11.04.2010 година и прекрасен повод. Втор роденден на КПС Македон и веќе трета традиционална прошетка од село Кожле до селото Карабуниште.

Убавото време не следеше постојано, сонцето над 28те учесници во турата. Прекрасни глетки во раззеленетата природа.

Гедсиманската градина на Дуле,Сливот на Пчиња во Вардар, автопатот, пругата, висечкиот мост на Вардар кој го проаѓавме, домаќинката- кукла, водопадчето на карпа, манастирите Св.Илија, Св.Богородица и Св.Јован…

Ќе ве препуштам на фотографиите.

Искра

Искра, Бранко, Никола, Дуле, Дејан

Назад кон извештаите
  • Scout Nomad Mobility Garmin Intersport Step Marketi Stop&Go