Кружна тура: Врв Миленков камен (2.100 м.н.в.) – врв Караџица (2.374 м.н.в.) – Остри Врв (2.263 м.н.в.) – с. Патишка Река 29.04.2012

29.04.2012

Во организација на ПК “Македон” се изведе еднодневна акција на планината Караџица. Учествуваа: Дуле (водич), Диме, Петар, Даре и кучето Барт.

Пристигнавме во с. Патишка Река во раните утрински часови и по кратките подготовки тргнавме кон нашата цел за денес: преку врвот Миленков Камен и врвот Караџица да дојдеме до седлото над Салаковски езера, па преку Остри Врв да се спуштиме во с. Патишка Река.

Времето беше пријатно, идеално за првото наше искачување, а тоа е шумата која започнавме да ја искачуваме, веднаш штом го напуштивме селото.

Петар

Дуле

Назад кон извештаите
  • Scout Nomad Mobility Garmin Intersport Step Marketi Stop&Go