Триглав 2864м (16-18.03.2012)

16.03.2012

Идејата за зимско искачување на Триглав (2864 мнв) произлезе уште минатото лето за време на искачувањата на Алпите, а се интензивираше кога пристигна зимата. Водич на искачувањето беше договорено да биде Андреј, кој веќе имаше претходни зимски искуства на словенечките алпи. Чекавме само уште поволни временски услови, а тоа се случи …

Александар Кирковски

А.Кирковски, Д.Јанески

Назад кон извештаите
  • Scout Nomad Mobility Garmin Intersport Step Marketi Stop&Go