Како да станам член?

Што е потребно за да станам член на планинарскиот клуб Македон?
Најпрво е потребно да ја сакам планината и природата, а потоа да имам желба да одам на планина и да се дружам со луѓе со кои вистински ќе ја доживеам и откријам и тоа во правилна насока без разлика дали кон планината ќе настапам професионално со цел постигнување врвни резултати или едноставно ќе бидам тука за да уживам во убави прошетки и дружења.

Потоа за да бидам дел од Македон се плаќа членарина еднаш годишно и таа изнесува 450 денари со вклучена планинарска книшка (за нови членови) и осигурување за одење во планина до 3000 мнв. Потврда од спортска медицина дека сте способни за спортски активности не е потребна, меѓутоа се препорачува еднаш годишно да се оди на преглед. Чланарината се уплатува преку уплатница (ПП10), примач ПК Македон, банка на примач - NLB Тутунска банка, и жиро сметка - 210063535500109.

После уплаќањето, на официјалниот Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. на клубот да се достават ЕМБГ (потребно за полисата за осигурување), e-mail адреса и телефон.

*Секоја наредна година членарината изнесува 400 денари.


Изглед на уплатница и што треба да се пополни


Изглед на планинарска книшка

Sky Bet by bettingy.com
weather

Битола

7°C

Охрид

10°C

Тетово

7°C

Велес

7°C

clenstvo
Членарината за година во ПК Македон изнесува 400 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе