Остри врв, Караџица

На 22.02.2009-та година, на 40-тина километри од центарот на Скопје над Патишка Река на Планината Караџица во правец кон Остри врв се случи оваа зимска магија и сказна која е многу ретка комбинација, а која ја почувствуваа осум среќни планинари.

Остри врв(нашата цел) не беше искачен но зимата, снегот, пробивањето, шумата, снежните тунели, зајакот, бачилото, масивите, погледот, сонцето, изворот, мразулците, реката...направија ова доживување да изгледа токму онака како идеално поминато зимско претпладне, кое верувам и знам дека секој од нас ќе го носи длабоко во себе.

Дел од оваа магија се гледа на приложените фотографии, а другиот дел останува во срцата, мислите и телата на самите планинари. 

Марин Стојановски

Душко, Дејан

Sky Bet by bettingy.com
weather

Битола

29°C

Охрид

26°C

Тетово

30°C

Велес

33°C

clenstvo
Членарината за година во ПК Македон изнесува 400 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе