Забава на Бегово поле

Бегово поле 19, 20 и 21 јуни 2009 година, традиционално по трет пат.

За прв пат со бенд во живо на 2200 м.н.в. 

...овојпат ќе оставиме сликите да говорат... 

Акција Водно - Матка

Во неделата на 17.05.2009 се направи акција на Водно за прошетка на лица со оштетен вид. Времето беше одлично за ден во природа, малку сонце, малку облаци и малку спарно, ама супер беше.

Остри врв, Караџица

На 22.02.2009-та година, на 40-тина километри од центарот на Скопје над Патишка Река на Планината Караџица во правец кон Остри врв се случи оваа зимска магија и сказна која е многу ретка комбинација, а која ја почувствуваа осум среќни планинари.

Галичица

На ден 14.01.2009 г., во 19.30 часот се одржа состанок на планинарското друштво Македон. По едночасовна дискусија окулу идните планови за 2009 г, се донесе одлука да се искачи планинскиот масив Галичица за време на викендот.

Титов врв: Друже Тито ми ти се кунемо 31.05.2009

Мај месец некои луге носталгично ги потсетува на слетовите и останатите манифестации кои беа поврзувани со роденденот на Другарот ни Тито, но исто така за оние „поромантични“ души ги припрема за традиционалното искачување на Титов Врв. Оваа година исчекувањто беше по 28- ми пат.

Акција со Лајонси и лицата со оштетен вид

Неколку пати најавуваната „акција“ која требаше да се изведе во сорабока со Лионс Клуб од Скопје најпосле се оствари. Имено договорено беше со заеднички сили да се изведе искачување на планината Водно со лица со оштетен вид и лица кои воопшто не гледаат. Првично требаше тоа да се стори во сабота, но и недела не е лош ден. 

Е што убаво беше Кожле - Карабуниште

Еден прекрасен пролетн ден, 04.04.2009, сабота, и една прекрасна планинарска тура. Од Скопје до с. Кожле па преку Вардар до с. Карабуниште, црквата „Света Богородица“ па назад до Кожле. За оваа тура се збореше одамна и со нетрпение се чекаше денот кога ќе се реализира.

ПА ШТО АКО Е ВОДНО?!

Пишуваме за акции на брда, гори и планини, а го забораваме оно што ни е на метар до дома. Па Водно бре, сигурно. Како да ни е срам да кажеме дека сме го освоиле и овој врв по јубиларен 1066 – ти пат.


Notice: Undefined variable: app in /home/makedonm/public_html/templates/yoo_avenue/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12

Notice: Trying to get property of non-object in /home/makedonm/public_html/templates/yoo_avenue/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12
Sky Bet by bettingy.com
weather

Битола

-10°C

Охрид

0°C

Тетово

-3°C

Велес

0°C

clenstvo
Членарината за година во ПК Македон изнесува 500 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе