Кожле - Карабуниште

Прекрасен ден, недела 11.04.2010 година и прекрасен повод. Втор роденден на КПС Македон и веќе трета традиционална прошетка од село Кожле до селото Карабуниште.

Убавото време не следеше постојано, сонцето над 28те учесници во турата. Прекрасни глетки во раззеленетата природа.

Гедсиманската градина на Дуле,Сливот на Пчиња во Вардар, автопатот, пругата, висечкиот мост на Вардар кој го проаѓавме, домаќинката- кукла, водопадчето на карпа, манастирите Св.Илија, Св.Богородица и Св.Јован...

Ќе ве препуштам на фотографиите. 

Искра

Искра, Бранко, Никола, Дуле, Дејан

Sky Bet by bettingy.com
weather

Битола

14°C

Охрид

14°C

Тетово

17°C

Велес

15°C

clenstvo
Членарината за година во ПК Македон изнесува 400 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе