Китка: Мала Река - 30-31.01.2010

Подготовките за акцијата започнаа уште на 29-01-2010 (петок) од страна на Атанас, запалување на каминот и загревање на викендицата со цел да биде подготвена за гостите од Македон, Марин, Кате и Верче.

Утрото, односно малку покасно од вообичаено утро, пристигнаа очекуваните планинари по долго пешечење од Скопје до Мала река со Џип марка Вранглер.

По сместувањето и раскомотувањето се организираше мини рекреативна акција до водопадите на Мала река, кои беа целосно замрзнати и фантастични за наблудување.

Акцијата траеше некаде час и половина со можност за поголема прошетка, но времето повеке не ни беше наклонето, почна да врне па затоа се прибравме во викендицата.

Атанас Стојковски

Кате

Sky Bet by bettingy.com

-2°C

Скопје

Облачно

Влажност: 74%

Ветер: 14.48 km/h

  • 03 Јан 2019

    0°C -2°C

  • 04 Јан 2019

    -1°C -3°C

clenstvo
Членарината за 2019 година во ПК Македон изнесува 400 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе