ЛЕШНИЦА 02.08.2010

По повод националниот празник на Република Македонија, 02.август, во организација на ПД „Љуботен“ од Тетово и оваа година е одржан традиционалниот марш од Попова Шапка преку Горна и Долна Лешница и назад кон Попова Шапка.

Кампување во Трпеица јули 2010

КПС Македон во месец јули го организираше традиционалното кампување на Трпеица, во подножјето на Галичица. Овојпат ни се придружија и членови на друштвото Два Камна од Кичево и друштвото Китка од Скопје.

с. Цветово – Празни Торба – дом „Караџица“ – с. Алдинци – с. Цветово

Како претходница на активностите кои не очекуваат по повод забавата на Бегово Поле, бевме решени да ги испитаме сите опции како на гостите би им пружиле нешто ново. Поради тоа, по веке напревен договор, ние 12 члена на КПС „Македон“ во неделата на 10.05.2010 година по едно прекрасно време, од с. Црешево по за нас подолго време неиспитан терен, тргнавме кон домот „Караџица“. 

Наместо првомајска скара

Кога во еден сончев убав ден од својата тераса, улица или канцеларија ќе погледнете кон Шар Планина здивот ви го одзема еден прекрасен пирамидален врв. Го задржува секој поглед и едноставно привлекува. Тоа е Љуботен со своите 2499 мнв.

Кожле - Карабуниште

Прекрасен ден, недела 11.04.2010 година и прекрасен повод. Втор роденден на КПС Македон и веќе трета традиционална прошетка од село Кожле до селото Карабуниште.

Љуботен - Ливадичко езеро, 24.07.2010

Со два автомобили Дуле, Даре, Мартин, Емилија, Ивана и јас на 24 јули се упативме кон Старо село. Планот беше да се ужива во убавините што ги нуди крајниот северен дел на Шар планина.

Забава на Бегово поле 2010

18,19 и 20 јуни 2010 година се одржа нашата традиционално најголема тура, Забава на Бегово поле. Во турата учествуваа 156 ученика кои беа сместени во домот Караџица и во шаторската населба во дворот на домот. 

21-ви традиционален марш "Димитар Илиевски - Мурато"

Група од тројца планинари од КПС "Македон", Јас (Дејан), Дуле и Виктор, во петокот на 07.05.2010 се собравме на зборното место. Тоа беше железничката станица во Скопје, од каде што во 18:30 часот го “фативме” возот за Битола. Околу 22:30 стигнавме во Битола и се сместивме кај мене дома.

СОЛУНСКА ГЛАВА од Чеплес 16- 18 Април 2010

По уреднотo собирање во 18:00часот на железничката станица во Скопје, групата од 16 храбри планинари не исплашени од изобилните врнежи од дожд и град што се појави половина час пред тоа се качи на возот за Богомила малку пред 19:00часот.


Notice: Undefined variable: app in /home/makedonm/public_html/templates/yoo_avenue/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12

Notice: Trying to get property of non-object in /home/makedonm/public_html/templates/yoo_avenue/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12
Sky Bet by bettingy.com
weather

Битола

-13°C

Охрид

-6°C

Тетово

-9°C

Велес

-9°C

clenstvo
Членарината за година во ПК Македон изнесува 500 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе