Љуботен, јануари 2010

Почитувани другари, планинари и планинарки. Љуботен како алтернатива за едно убаво искачување одсекогаш постои. Така испадна и овој викенд. Во деновите 16 и 17.01.2010 години по едно трауматично пребројување на пријавени луѓе и коли, група од 14 ентузијасти со 4 коли тргна кон Старо Село, традиционално појдовна точка кон домот и врвот Љуботен. 

Аконкагва 2010

Два члена на нашето друштво, Глигор Делев и Слободан Делев, го искачија врвот Аконкагва 6 960 мнв. Тоа е највисокиот врв на Андите и највисок врв надвор од Азија, а се наоѓа во јужна Америка, во Аргентина, на граница со Чиле. 


Notice: Undefined variable: app in /home/makedonm/public_html/templates/yoo_avenue/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12

Notice: Trying to get property of non-object in /home/makedonm/public_html/templates/yoo_avenue/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12
Sky Bet by bettingy.com
weather

Битола

-10°C

Охрид

0°C

Тетово

-3°C

Велес

0°C

clenstvo
Членарината за година во ПК Македон изнесува 500 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе