Осогово: Руен (2525) и Царев врв (2085)

На 24.05.2011 (вторник), КПС "Македон" изведе еднодневна планинарска акција на планината Осогово. На акцијата учествуваа осум членови од клубот: Виктор, Дуле, Иван, Ирена, Дејан, Аце, Диме и Алек.

 

Во 05:30 часот тргнавме од Скопје према рудникот Саса, а по пат од Кочани го зедовме нашиот домаќин и водич на акцијата, Виктор. Од Саса прво се упативме према врвот Руен. По искачувањето на Руен и неизбежното фотографирање, продолживме кон Царев врв. Поради лошите временски услови (град и грмотевици), веднаш почнавме со спуштање.

Дејан

Дуле

Sky Bet by bettingy.com
weather

Битола

7°C

Охрид

10°C

Тетово

7°C

Велес

7°C

clenstvo
Членарината за година во ПК Македон изнесува 400 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе