Караџица - Солунска глава 21-22.05.2011

На 21 и 22 мај 2011 година, група од 14 планинари од КПС "Македон" изведовме дводневна планинарска акција. Акцијата беше поделена на два дела, едниот дел беше одење до планинарско дом Караџица, а другиот дел до Солунска глава.

Во саботата (21.05.2011) во 17 часот, од паркингот пред железничката станица во Скопје, со комбе се упативме до Преслап, од каде што продолживме до домот Караџица. Другиот ден, со старт во 04:00 часот, се изведе вториот дел од акцијата односно искачувањето на Солунска глава. Искачувањето на врвот го изведоа Дуле и Дејан, а остатокот од групата ги извршуваше неопходните подготовки за престојната традиционална планинарска забава на Бегово поле.

Марија & Дејан

Дуле

Sky Bet by bettingy.com
weather

Битола

7°C

Охрид

10°C

Тетово

7°C

Велес

7°C

clenstvo
Членарината за година во ПК Македон изнесува 400 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе