23-от Традиционален Марш на Пелистер во чест на Димитар Илиевски – Мурато

По многубројните откажувања, премислувања и презакажувања, на ден 11.05.2012 околу 17:30 часот, со две коли и осум учесници, меѓу кои: Кате, Даре, Алек, Петар, Дуле, Влатко, Мартин, и јас (Александра), се упативме кон Битола.

Маркирање на Китка (22.04.2012)

Во рамки на проектот за маркирање беше организирана еднодневна работна акција на Китка. Појдовме во недела наутро во 7:00 часот од паркингот пред поштата на Железничка станица со комбе, а групата броеше осум членови: Аце, Весна, Алек, Петар, Дуле-Шулц, Лина, Оле и Ирена.

Вртешка - Пештера Ќуп - Врв Туртел - Маскенбал 31.03 - 01.04.2012

ПК “Македон“ организираше дводневна планинарска акција и забава маскенбал на планината Плачковица - плaнинарскиот дом Вртешка - Штип. На акцијата учествуваа 28 лица: Аце, Весна, Фросина, Дуле, Мила, Зоран, Бојан, Кате, Петар, Зоран (Ханс), Дуле, Лина, Дарко, Кате, Марио, Ема, Анета, Марко, Цаци, Винка, Соња, Оли, Љубица, Виктор, Николчо, Верче и децата Бојан и Михаил.

Титов врв ноќно 21-22.03.2012

За време на искажувањето на Остри врв при спонтан разговор со членовите од нашето планинарско друштво, дојдовме до идеа да ја организираме една од најатрактивните планинарски акции „Ноќно“ искачување на Титов врв. На наше огромно задоволство акцијата наиде на поголем одзив од ПК „Македон“.

Забава на 2.000 м.н.в. шеста по ред

За можноста за рок забава на 2.000 м.н.в., првпат прочитав на еден флаер во 2007 год. Бев воодушевена од еден таков спој на две нешта што толку многу ги сакам. Рок и природа. Оваа година, по шести пат, во периодот од 15.06 - 17.06.2012 год. се одржа, сега веќе традиционалната Забава на Бегово Поле.

Шумски резерват ЈАСЕН (13.04.2012)

За време на Велигденските празници на 13.04.2012: Искра, Зоки - Ханс, Цаци и Тања (другарка на Цаци ) направивме еднодневна тура низ шумскиот резерват Јасен.

Трансверзала Скопје – врв Солунска глава – с. Папрадиште (железничка станица Ореше)

Членовите на ПК Македон во овој период (август 2011 - јуни 2012) работат на реализација на проектот Транзверзала „Скопје – врв Солунска глава – с. Папрадиште (железничка станица Ореше)“. Истиот се финансира од Швајцарската амбасада преку нивната Канцеларија за соработка во Скопје.

Остри Врв – 18.03.2012

Според договореното, во 7 часот пристигнавме до с. Патишка Река со 2 коли и 9 луѓе – Дуле водач, Дејан – Битола, Оле, Лина, Диме, Мартин, Петар, Макси и Зоки. Прогнозата за тој ден беше Сонце и слаб ветар. По кратки подготовки, тргнавме кон нашата цел – Остри Врв.


Notice: Undefined variable: app in /home/makedonm/public_html/templates/yoo_avenue/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12

Notice: Trying to get property of non-object in /home/makedonm/public_html/templates/yoo_avenue/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12
Sky Bet by bettingy.com
weather

Битола

-13°C

Охрид

-6°C

Тетово

-9°C

Велес

-9°C

clenstvo
Членарината за година во ПК Македон изнесува 500 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе