Богородица, Св.Спас, Св.Недела и погоре на Матка

Шест члена група дополнета од две кучиња под иницијатива, организација и водство на Бојан, во саботата, 17.03.2012 бевме „од другата страна“ на Матка. Тоа е десниот дел, од кај трите цркви, што нагоре се продолжува кон портите на стрелиштето Јасен, па уште понагоре кон сртот на Сува Гора со повеќе безимени врвчиња.

Чеплес - Солунска Глава

Во текот на викендот 18 - 19.02.2012 год. се изведе планинарската акција Чеплес - Солунска Глава. Учесници – Атанас Стојковски, Весна Ивановска, Фросина Ивановска, Александар Кирковски, Диме, Дејан Битола – Водич на акцијата, Тања Пенева, Оле, Анѓелина – Лина, Влатче, Дарко Јаневски, Петар Ивановски, Душко Христов, Маријан – Макси и Николчо Петров.

Триглав 2864м (16-18.03.2012)

Идејата за зимско искачување на Триглав (2864 мнв) произлезе уште минатото лето за време на искачувањата на Алпите, а се интензивираше кога пристигна зимата. Водич на искачувањето беше договорено да биде Андреј, кој веќе имаше претходни зимски искуства на словенечките алпи. Чекавме само уште поволни временски услови, а тоа се случи ...

Љуботен 2499м (29.01.2012)

Временската прогноза за последниот викенд од јануари не беше поволна, а исто така и состојбата со обилната снежна покривка. Токму поради тоа интересот за искачување на Љуботен беше многу мал, односно имаше само тројца пријавени.


Notice: Undefined variable: app in /home/makedonm/public_html/templates/yoo_avenue/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12

Notice: Trying to get property of non-object in /home/makedonm/public_html/templates/yoo_avenue/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12
Sky Bet by bettingy.com
weather

Битола

-1°C

Охрид

2°C

Тетово

1°C

Велес

-3°C

clenstvo
Членарината за година во ПК Македон изнесува 400 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе