Зимско искачување на Голем Кораб (2.764 м.н.в.)

Голем Кораб, највисоката точка во Република Македонија, врв кој во текот на годината привлекува многу планинари, особено за време на традиционалната акција во месец септември.

Китка 17.02.2013

Како што беше најавено на состанокот на ПК “Македон”, се организираше еднодневна планинарска акција на Китка.

Кожле – Карабуниште 06 - 07.04.2013

Традицијата продолжува, но сега, навистина, традиционално. Идејата првата акција на ПК “Македон”, од с. Кожле (катлановско) до с. Карабуниште(велешко) да биде традоционална акција, се реализираше веќе 4 години, но со ова петто свое издание, и официјално стана традиционално.

Зимско искачување на Митикас (Олимп) 22-23.03.2013

Уште кога за прв пат се искачив на Олимп, пред десетина години, бев воодушевен од стрмните карпести врвови и кулоари, кои се издигнуваат речиси до 3.000 метри во височина близу морскиот брег. Се прашував како сето тоа изгледа во зима, покриено со снег и мраз, без вообичаената гужва од планинари што ја има во остатокот од годината.


Notice: Undefined variable: app in /home/makedonm/public_html/templates/yoo_avenue/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12

Notice: Trying to get property of non-object in /home/makedonm/public_html/templates/yoo_avenue/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12
Sky Bet by bettingy.com
weather

Битола

-1°C

Охрид

2°C

Тетово

-7°C

Велес

-3°C

clenstvo
Членарината за година во ПК Македон изнесува 400 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе