КМТ 65к од моја перспектива - Александар Кирковски

На почетокот на мојот извештај збор-два за “Козјак Треил“ 65 km, 3000 D+

Оваа патека претставува една од култните на Крали Марко Треилс, а оваа година се одржуваше по третпат (претходно 2014 и 2015). Трасата минува од Прилеп преку Трескавец, Прилепско езеро, Плетвар и врв Козјак, с.Крстец, ман.Присад, назад до езеро, Трескавец и Прилеп. Околу 15-16 км се широк макадам пат, 2-3 км асфалт, а останатото треил патеки од кои некои по навистина технички каменест терен. Во минатите изданија главниот збор го имаше Жикица Ивановски со второ место во 2014 и победа и рекорд на патеката (7ч 35м) во 2015 година, а одлични резултати постигнуваа и Константин Атанасов (7ч 53м), Махмут Јавуз (7ч 59м), Јовица Јованчев (7ч 57м), Александар Симјаноски (8ч 05м)...

Sky Bet by bettingy.com

-3°C

Скопје

Чисто

Влажност: 85%

Ветер: 8.05 km/h

  • 12 Дек 2018

    3°C -4°C

  • 13 Дек 2018

    1°C -4°C

clenstvo
Членарината за 2018 година во ПК Македон изнесува 350 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе