Што да се види?

Бабунски водопад

Под карпестиот дел на Солунска глава, местото наречено бабина дупка, извира реката Бабуна, а на 100тина метри подолу од изворите на Бабуна се наоѓа Бабунски водопад. При посета на планината Јакупица неибежен дел е да се посети овој водопад кој ќе ве остави без здив.

Бегово поле

На северната страна од Солунска глава на надморска висина од 2000 метри е распространето Бегово поле. Тоа претставува едно од најголемите пасишта на планината Јакупица.

Sky Bet by bettingy.com

-2°C

Скопје

Облачно

Влажност: 74%

Ветер: 14.48 km/h

  • 03 Јан 2019

    0°C -2°C

  • 04 Јан 2019

    -1°C -3°C

clenstvo
Членарината за 2019 година во ПК Македон изнесува 400 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе