Китка: Мала Река – 30-31.01.2010

30.01.2010

Подготовките за акцијата започнаа уште на 29-01-2010 (петок) од страна на Атанас, запалување на каминот и загревање на викендицата со цел да биде подготвена за гостите од Македон, Марин, Кате и Верче.

Утрото, односно малку покасно од вообичаено утро, пристигнаа очекуваните планинари по долго пешечење од Скопје до Мала река со Џип марка Вранглер.

По сместувањето и раскомотувањето се организираше мини рекреативна акција до водопадите на Мала река, кои беа целосно замрзнати и фантастични за наблудување.

Акцијата траеше некаде час и половина со можност за поголема прошетка, но времето повеке не ни беше наклонето, почна да врне па затоа се прибравме во викендицата.

Атанас Стојковски

Кате

Назад кон извештаите
  • Vrsnik Step Marketi Velo Helo Bonita Scout Nomad Mobility Alga San Stop&Go