Осогово: Руен (2525) и Царев врв (2085)

24.05.2011

На 24.05.2011 (вторник), КПС “Македон” изведе еднодневна планинарска акција на планината Осогово. На акцијата учествуваа осум членови од клубот: Виктор, Дуле, Иван, Ирена, Дејан, Аце, Диме и Алек.

Во 05:30 часот тргнавме од Скопје према рудникот Саса, а по пат од Кочани го зедовме нашиот домаќин и водич на акцијата, Виктор. Од Саса прво се упативме према врвот Руен. По искачувањето на Руен и неизбежното фотографирање, продолживме кон Царев врв. Поради лошите временски услови (град и грмотевици), веднаш почнавме со спуштање.

Дејан

Дуле

Назад кон извештаите
  • Vrsnik Step Marketi Velo Helo Bonita Scout Nomad Mobility Alga San Stop&Go