Титов Врв (2747 м.н.в.) – 25.08.2012

25.08.2012

По долгата планинарска “суша”, поради забраната за движење по планини, најавената акција за летно искачување на Титов Врв, дојде како вистинско освежување. Тројца планинари од ПК “Македон”, Јас (Дејан), Петар и Димитар, решивме да се приклучиме кон искачувањето, но со свое сценарио за акцијата. Одлучивме да направиме ноќно искачување на Титов Врв.

Во саботата (25.08.2012) во 19:00 часот, тргнавме од планинарскиот дом “Смрека”.  Преку Церипашина, Карабунар и Бакардан, во 23:00 пристигнавме на Титов Врв. Направивме пауза и по истата патека се упативме за назад. Во 03:30 часот, пристигнавме назад. Го поставивме шаторот и … акцијата заврши.

Дејан

Диме

Назад кон извештаите
  • Vrsnik Step Marketi Velo Helo Bonita Scout Nomad Mobility Alga San Stop&Go